Nagy briós Michel Roux "tészta varázs" címû könyvébõl.
sponsored links
Megint csak azt tudom mondani, annyira magával ragadó ez a könyv, hogy nincs olyan nap, hogy ne lapozgatnám újra, és újra át. Persze nem csak lapozgatom, és olvasgatom, de el is csábulok (csábulunk) a csodálatos fotók láttán. A hétvégén is így történt, nem tudtam nemet mondani, és megsütöttem életem elsõ briósát. Igen ez volt az elsõ briós melyet megsütöttem, és a könyvben lépésrõl, lépésre történõ pontos leírásnak köszönhetõen, éppen olyan szépséges, és nagyon-nagyon finom brióst kaptam. Mivel ezt a tésztát pár órára a hûtõbe kell pihentetni, így este robotgép segítségével bedagasztottam, majd következett a pihentetés. Reggel egy teljesen más állagú tésztát kaptam, melyet nagyon könnyen megformáztam. Nagyon örültem, mert a formában lévõ briós, éppen olyan szép volt mint a könyvben. Újrakelesztés után bekerült a sütõbe, és én alig vártam hogy megsüljön, kihûljön, és végre megkóstolhassam. Mennyei finom lett!!! A tésztája légiesen könnyû, és szaftos volt. Igaz ez volt az elsõ briós sütésem, de azt már most tudom, hogy nem az utolsó. Mindenkit csakis biztatni tudok, hogy próbálja ki ezt a remek receptet.
Hozzávalók 2 db nagy brióshoz:
70 ml langyos tej
15 g friss élesztõ
10 g só
6 db tojás ...